8 Nisan 2017 Cumartesi

Uygun ve Doğru Kombi Seçimi Nasıl Yapılır

Yazın serinlemek isterken kışın da ısınmak istiyoruz. Isınmak içinde iyi bir kombiye ihtiyacımız vardır. Peki iyi bir kombi nasıl seçilir. Kombi hakkında bilgi sahibi olmak istiyor musunuz ? Kombi evimizin ve suyumuzun ısınmasını, ocağımızın yanmasını sağlamaktadır. Peki yeni bir kombi satın alırken doğru kombi seçimi yapmak için için nelere dikkat etmeliyiz.

Kombi seçimi yaparken öncelik olarak kombinin teknik özellikleri yerine  kullanacağımız alanın tipi, metrekaresi, baktığı cephe, yalıtım durumu veya kaçıncı katta olduğu kombilerin anlaşılabilir ve kolay kullanılması, vermiş olduğu hata kodlarının anlaşılır şekilde göstermesi, ortam sıcaklığına göre ayarlanabilir termostat uyumlu olması, uzun ömürlü olması ve kimi yerlerde ise kombinin boyutu gibi kriterleri göz önüne alırsak işimizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca radyatörleri de göz önüne almamız gerekir.

Tavsiye ile kombi alınmaz, bir yakınınızın size önerdiği kombi sizin için uygun olmayabilir. Nedeni ise yukarıda belirtmiş olduğumuz nedenler.
Radyatör Uzunluğu (metre)Kombi Kapasitesi (kcal/saat)
5 metre – 9 metre arası20.000 kcal/saat
9 metre – 13 metre arası26.000 kcal/saat
13 metre ve üzeri30.000 kcal/saat
Bina Alanı (m2)Kombi Kapasitesi (kcal/saat)
160 m2’ye kadar20.000 kcal/saat
200 m2’ye kadar26.000 kcal/saat
200 m2 ve üzeri30.000 kcal/saat
Kcal/saat ölçü birimiyle gördüğünüz rakamlar, kombinin ısıl kapasitesini gösterir. Aşağıda kombilerde genellikle kW ile gösterilmektedir.  Kcal/saat 'in kW karşılıkları aşağıdaki tabloda verilmiştir.
Kombi Güçleri (Kilowatt)Kombi Isı Kapasiteleri (kcal/saat)
24kW20.000 kcal/saat
28kW23.200 kcal/saat
30kW26.000 kcal/saat
35kW30.000 kcal/saat


Hangi kombiyi seçmeliyim ?


Artık kombinizin kapasitesinin ne olması gerektiğini biliyorsunuz.. Kombi seçerken karşınıza bir çok terim duyacaksınız hermetik mi bacalımı ? Konvansiyonel mi Yoğuşmalı mı ? Bu karışıklılığı gidermek için bu yazımız size yeterli olacaktır.

Bacalı Kombiler yanma işlemini gerçekleştirmek için gerekli havayı ortamdan alır ve atık gazı baca vasıtası ile dışarı verir.
Hermetik kombiler ise bacaya ihtiyaç duymayan, içlerinde bulunan fan kiti vasıtasıyla dış ortamdan gerekli havayı alıp, atık gazları bulunduğu ortamdan atmosfere direk verir.
Bacalı kombiden hermetik kombiye geçiş yapmak istiyorsanız bacalı kombiden hermetik kombiye geçiş yazımızı okuyunuz..

Yoğuşmalı mı konvansiyonel mi? İkisinin arasında ne fark var?


Aslında her iki türdeki kombilerin çalışma prensipleri oldukça benzer; ancak yoğuşmalı kombikerde kullanılan teknoloji ve daha yüksek enerji verimliliği sağladığı için son dönemlerde tercih edilme oranı oldukça yüksektir.

Konvansiyonel kombiler, en kısa şekilde özetlemek gerekirse, ısıtma için kullandıkları enerjiyi atık halinde dışarı verirler.

Yoğuşmalı kombiler ise, atmosfere attıkları gaz halindeki su buharını sıvı hale dönüştüren yoğunlaştırma teknolojisi aracılığıyla, atık gazların sahip olduğu sıcaklığı da ısıtma için kullanarak daha yüksek verimle çalışan kombi tipleridir. Yani ortaya çıkan ek ısıyı tekrar kullanarak enerji tasarrufu sağlarlar.

Son olarak sitemizde katalogları bulunan firmalardan seçmiş olduğunuz kombi modelini bize iletirseniz size Ankara'da ki en uygun ve en ucuz kombi fiyat teklifini sunarız..

Doğru Kombi Nasıl Seçilir ?




Evimize uygun Kombiyi Nasıl Seçeriz ?




BUDERUS, VIESSMANN, VAİLLANT, FERROLİ, BAYMAK, DEMİR DÖKÜM, BOSCH

Kombi seçerken nelere dikkat etmeliyiz, uygun kombi seçimi, Ankara kombi seçimi, Ankara kombi fiyatları, Ankara ucuz kombi nereden alınır, kombi seçimi nasıl yapılır..


EmoticonEmoticon